POZIV NA UČEŠĆE U NOVIM PROJEKTIMA

Tradicionalnim mevludom koji je održan u subotu 16. jula 2016. godine u Gradskoj je ujedno i svečano otvorena novoizgrađena abdesthana. Radovi na abdesthani su krenuli početkom 2016 godine. U izgradnji abdesthane je učestvovalo 113 donatora sa svojim novčanim prilozima.  Izvođač radova je firma GTR d.o.o. Mostar koja je ujedno jedan od vakifa. Nove prostorije uključuju odvojenu mušku i žensku abdesthanu sa wc-ovima. Donatori koji su prema pravilima Vakufske direkcije Rijaseta Islamske Zajednice stekli status vakifa i pravo na izdavanje vakufname su:

  1. Meho Krhan direktor i vlasnik firme GTR d.o.o. Mostar
  2. Rasim (Alije) Maksumić
  3. Nermin (Jusufa) Elezović
  4. Adnan (Hilmije) Maksumić

Najiskrenije se zahvaljujemo svim učesnicima i donatorima posebno navedenim vakifima koji su učesvovali u izgradnji abdesthane i koji će svojim novčanim prilozima i dalje učesvovati u hairli projektima i molimo Uzvišenog Allaha da ih sviju nagradi najljepšom nagradom.

Nakon hairli završetka ovoga projekta, džamijski odbor je na osnovu ukazane potrebe odlučio krenuti u sljedeće projekte: saniranje džamsijkih otvora i uređenje džamijskog dvorišta, čatrnje i postolja oko munare.

Prva radna akcija na tom planu je realizovana u nedjelju 14.08.2016. god.

« 1 of 26 »

Za nastavak radova su potrebna dodatna sredstva te ovim putem pozivamo sve dobročinitelje i ljude dobro volje, a posebno mještane Gradske da se novčanim prilozima uključe u novu akciju.

Činiti dobro i učestvovati u akcijama očuvanja džamija je želja svakog muslimana jer time investira u sebe i svoju trajnu dobrobit kako Poslanik Muhammed kaže: „Kada čovjek umre i njegovo djelo se prekine, osim u tri slučaja: ako je za sobom ostavio neko trajno dobro ili znanje kojim se ljudi koriste ili dobrog potomka koji Allahu upućuje dovu za njega.“

Dino ef.Maksumić


Spisak uplata za uređenje dvorišta


 

Updated: — 16:11
Gradska.com © 2019 Frontier Theme